Muziek

Ik hou van samenspel, en mijn bands op het moment zijn Duo Kefi, Moyamuna en Moy. Ook in speel ik in Lijfmuziek voor dansers, en met een lokaal folkgroepje Lorelei, en op verscheidene spirituele festivals door het jaar heen. Ik hou ervan mijn intuïtie te gebruiken om voor dansers te spelen, en om alle lagen van emotie in mijn spel te brengen. Ik speel dwarsfluit, verschillende Ierse fluiten, lier en ik zing.

MOYAMUNA: een trio dat bestaat uit de Indiase zangeres Samhita Mundkur, fluitiste Danielle Roelofsen harpiste Lisa Joosten en waarin de Ierse rivier Moy en de Indiase rivier Yamuna samen stromen. Klanken en ritmes vloeien, improvisaties op zoek naar verstilling en harmonie.

 

DUO KEFI: Pit Hermans speelt het meerstemmige instrument de cimbaal, met zijn prachtige mystieke geluid. Ze houdt ervan om folk, Griekse liedjes, balkan of jazz uit te voeren. Danielle Roelofsen speelt wereld- en geïmproviseerde muziek op fluiten en lier en ze zingt in meerdere talen. Samen vormen ze de Kefi Band. Met een repertoire van o.a. Ierse en Griekse muziek. We spelen voor volwassenen maar zijn ook te boeken voor peutervoorstellingen. Wees dan voorbereid op ontspannende rinkelende soundscapes en pittige folksongs, vermengd met bekende peutermelodieën!

 

Ik woonde jarenlang in Ierland. Met de low whistle kan ik de diepte van emotie en de verbinding met het land uitdrukken in improvisatie en folk melodieën.

Dit is een Keltische sopraan lier. Een fijn instrument voor het begeleiden van zang, en bijvoorbeeld voor spelen voor kinderen met een beperking.

Ik speel hier Ierse fluit, het hout brengt zachtheid met zich mee, ademt met me.

Al vanaf mijn tiende speel ik dwarsfluit en door de jaren heen heb op veel plekken op de wereld muziek gemaakt, onder andere in India, Mexico, Rusland, Nieuw Zeeland, Australië en veel Europese landen. De fluit is een verlenging van mijn hart en ook een hele fijne manier om met mensen in contact te komen en soms zelfs een muzikale spiegel te zijn. Ik vind het fijn om in veel verschillende stijlen te spelen.